banner
   
Home Geelvoorhoofdamazone - Amazona ochrocephala ochrocephala Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Geelvoorhoofd amazone NOP 2007 Geelvoorhoofd amazone NOP 2007
De bovensnavel kan bewegen en is verbonden met de schedel,
de ondersnavel kan heen en weer worden bewogen.
Geelvoorhoofd amazone NOP 2007

Papegaaien zijn planteneters en de snavel is dan ook zeer geschikt om zaden te kraken en om planten fijn te malen.

Daarnaast eet hij ook vruchten, nectar en noten. De dikke gespierde tong speelt een belangrijke rol bij de voedselopname.

De vogels leven vooral in bomen. Omdat ze goed moeten kunnen klimmen hebben ze krachtige poten. De middelste twee tenen wijzen naar voren en de buitenste twee naar achteren. Bij het klimmen maken ze ook gebruik van hun snavel.

 

Mexico, Peru, Brazilië en Suriname

3-4 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

langs bosranden

26-28 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

vruchten, bessen, noten en zaden

50 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

35 cm.

ook bekend als Surinaamse amazone