banner
   
Home Roodoor ara - Ara rubrogenys Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Roodoor ara Uilenpark de Paay 2009 Roodoor ara Uilenpark de Paay 2009

In tegenstelling tot veel ara's maakt de roodwangara geen gebruik van nestholtes maar bouwt hij zijn nest op uitsparingen in steile kliffen bij voorkeur aan oevers bij de rivier.

De roodwangara is een zwaarbedreigde vogelsoort.

In 1991 waren er nog ongeveer tussen de 2000 tot 4000 exemplaren.

Naar schatting leven er nog ongeveer
150 exemplaren in het wild.

Met name de illegale handel in exotische diersoorten heeft de aantallen laten slinken.

Omdat de vogel ook de gewassen van de boeren aanvreet wordt hij door de boeren afgeschoten of vergiftigd.

 

Bolivia Zuid-Amerika

4 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

subtropische struikgewassen

28 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

zaden, insecten, bessen en vruchten

ruim 70 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

60 cm.
spanwijdte 90 cm.
500 gram

zeer zeldzaam

ook bekend als roodvoorhoofd ara of roodwang ara