banner
   
Home Soldaten ara - Ara militaris Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Soldaten ara Avifauna 2009
De ara's nestelen in boomtoppen of in klifinhammen op meer dan 200 m. boven de grond.
Soldaten ara Avifauna 2009

Deze vogels voeren min of meer een nomadenbestaan, waarbij ze zich richten naar het plaatselijke voedselaanbod.

De vogels vormen gewoonlijk kleine groepen van 10 tot 30 stuks.

Bij het krieken van de dag trekken ze erop om hun voedsel te vergaren.

Het voedsel bestaat uit allerlei zaden, bladknoppen, bessen en vruchten die de vogels in hoofdzaak in de boomtoppen vergaren.

Ze hebben een korte snavel, die met veel dingen goed van pas komt.

Ze kunnen er namelijk goed dingen mee open breken, om bijvoorbeeld te kijken of er voedsel in zit.

 

Zuid-Amerika

2-3 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

droge houtlanden

25-28 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

zaden, bladknoppen, bessen en vruchten

50-60 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

65 cm.