banner
   
Home Kuifcaracara - Polyborus plancus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Kuifcaracara Uilenpark de paay 2009 Kuifcaracara Uilenpark de paay 2009
De kuifcaracara is een luidruchtige, agressieve bullebak die andere vogels opjaagt tot ze hun voedsel opgeven en
vaak vechten caracara's onderling om stukjes vlees.

Ze zijn uiterst trouw en paren blijven meestal hun hele leven bij elkaar.
Ze bewonen grote territoria waarbij ze samenwerken om nestelplaatsen te beschermen, naar voedsel te zoeken en hun jongen groot te brengen.

De loopbenen zijn bijzonder lang, de tenen echter zeer kort.

Als één van de primitiefste soorten van de valkfamilie jaagt hij niet zo sierlijk in de lucht als een aantal van zijn nauwe verwanten.

De kuifcaracara kan goed vliegen, maar gaat niet graag de lucht in omdat hij liever op de grond naar voedsel zoekt of op prooi jaagt.

x

Vaak wroet hij met zijn scherpe klauwen in de grond om insecten te vinden.

Ook keert hij dierlijke uitwerpselen om of boomstronken om kevers te vinden en waadt hij in ondiep water om kikkers en vissen op te sporen.

 

Zuiden van de VS, Midden- en Zuid-Amerika tot Vuurland en de Falklandeilanden

2-3 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

open landschap en steppen

28 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

knaagdieren, jonge vogels, schild-padden, hage-dissen, kikkers, eieren, wormen
en insecten

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

49-59 cm.
spanwijdte
120-130 cm.
850-1500 gram

ook bekend als
carancho