banner
   
Home Bateleur of Goochelaar - Terathopius ecaudatus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Goochelaar Avifauna 2009 Goochelaar Avifauna 2009
Vanwege hun vliegkunst, tijdens de balts laten ze prachtig loopings en andere buitelingen zien, worden ze ook wel goochelaars genoemd, wat ook de letterlijke betekenis is van het Franse "bateleur".
De vogels besteeden zo'n acht tot negen uur per dag aan het zoeken naar voedsel.
Hierbij leggen ze grote afstanden af. Per dag leggen ze soms meer dan 300 km. af.

Goochelaars vormen paartjes voor het leven.

Ze nestelen in een hoge boom, die de nodige bescherming biedt tegen vijanden.

Het vrouwtjes broedt het ei uit, terwijl het mannetje haar van voedsel voorziet.

Als het kuiken uit het ei is gekomen, duurt het nog ± 110 dagen voor deze het nest verlaat.

Goochelaar Avifauna 2009
 

Afrika ten zuiden van de Sahara

1 ei

   
Leefomgeving Broedtijd
   

acacia savannen en open grasland

42-43 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

zoogdieren, reptielen en aas

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

♂ 60-75 cm.
spanwijdte
1.80 m.
2-3 kg.