banner
   
Home Geelkuif kaketoe - Cacatua sulphurea abotti Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 

De geelkuif kaketoe is een zeer sociale vogel en slaapt vaak in zwermen van honderden vogels.

's morgens en 's avonds laat hij het duidelijkst van zich horen, als hij bij zijn slaapplaatsen aankomt of vertrekt.

Hij maakt dan schorre, krijsende geluiden.

De kaketoe eet hoofdzakelijk op de grond, waar hij soms behoorlijk schade aan de landbouwgewassen aan kan brengen.

Geelkuifkaketoes nestelen meestal hoog boven de grond in holle takken of stammen van bomen als eucalyptus.

Na het uitkomen van de eieren blijven de jongen in het nest tot ze uitvliegen, ze zijn dan oongeveer zeventig dagen oud.

Geelkuif kaketoe NOP 2007
 
Geelkuif kaketoe NOP 2007

Kaketoes zijn zeer intelligente vogels en hebben het vermogen geluiden na te bootsen.

Ze kunnen allerlei woorden leren spreken en dierengeluiden imiteren, zoals het tokken van een kip of het blaffen van een hond.

Ook zijn ze in staat mechanische geluiden te imiteren.

 

Azië
Indonesië
Solombo Besar in de Java-Zee

2-3 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

open bosgebied

30 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

zaden, insecten, noten, vruchten en bloemen

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

tot 35 cm.