banner
   
Home Molukken kaketoe of Zalmkuif kaketoe - Cacatua moluccensis Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Molukken kaketoe NOP 2007

Molukkenkaketoes zijn net als andere papegaaiachtigen zeer sociale dieren
die zich binden aan een vaste partner.

Bij agressie en opwinding zetten de
vogels hun kuif rechtop om er
imponerend uit te zien.

De eieren worden in een boomholte
gelegd en door beide ouders
afwisselend uitgebroed.

Als de jonge vogels uitkomen zijn ze
bedekt met een dunne laag geel dons.

Mannetjes zijn herkenbaar aan de zwarte iris en de vrouwtjes hebben een donkerbruine iris.

De mannetjes hebben een iets grotere kop en snavel dan de vrouwtjes.

Een groot deel van zijn tijd verschuilt hij zich in het gebladerte van bomen en struiken
en vermijdt zo het heetst van de dag.

De molukse kaketoe leeft in bosgebieden in de nabijheid van de zee.

Vooral laagvlaktes en heuvelachtige gebieden lager dan 1000 m. zijn favoriet bij deze kaketoesoort.

Deze vogel komt voor op de Molukse eilanden Ceram, Saparua, Huruku en Amboina.

Molukken kaketoe NOP 2007
 

Indonesië
Molukken

1-3 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

bosgebied

28-29 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

zaden, noten, bessen en vruchten

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

53 cm.
850 gram