banner
   
Home Rosé kaketoe - Eolophus roseicapillus roseicapillus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Rosé kaketoe NOP 2007 Rosé kaketoe NOP 2007

De rosékaketoe behoort tot de talrijkste en meest wijdverspreide Australische kaketoes.

Hij komt in enorme zwermen in allerlei leefomgevingen voor.

Hij heeft bomen nodig om in te slapen en te nestelen, maar zoekt zijn voedsel in de meer open streken op de grond, meestal dicht bij water.

Rosékaketoes zjn monogaam en vormen paartjes voor het leven.
Rosé kaketoe NOP 2007

Ze nestelen in boomholten bekleed met eucalyptusbladeren. Beide ouders broeden de eieren en zorgen voor de jongen.

Rosékaketoes halen soms de schros af van de boom waarin ze nestelen en zorgen zo dat er een ring van glad hout onder de nestholte komt te zitten.

Als de jongen uitvliegen, vormen ze meestal zwermen van jonge vogels, die de eerste jaren van hun leven samen optrekken.

 

Australië en Tasmanië
inclusief enkele eilanden voor
de kust

2-4 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

graslanden, akkers, open plekken en bebost gebied

± 30 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

zaden, vruchten, bessen, noten en bloemen

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

35 cm.