banner
   
Home Amerikaanse oehoe - Bubo virginianus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Amerikaanse oehoe Uilenpark de Paay 2009 Amerikaanse oehoe Uilenpark de Paay 2009
In de bergen komt hij voor tot op hoogten van 300 meter.

Komt voor in verschillende kleurvariëteiten, van bijna witte vogels op de Zuidpool tot zeer donker gekleurde vogels aan de kust van de Grote Oceaan.

De oehoe gebruikt vaak verlaten nesten van buizerds als nest.

Daarnaast nestelt hij ook in grote boomholten.

Het vrouwtje broedt en het mannetje brengt voedsel aan.

Amerikaanse oehoe's vormen een koppel voor het leven.

Ze leven het liefst in naaldwouden met rotsen maar als er voedsel en nest-gelegenheid is ook op vele andere plaatsen.

 

Zuid-Amerika tot de Zuidpool

1-2 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

naald- loof- en mangrovebossen

   
Voedsel Leeftijd
   

knaagdieren, vogels, vleer-muizen, grote insecten en andere ongewervelden

20-60 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

43-55 cm.
0,9-1,8 kg.