banner
   
Home Siberische oehoe - Bubo bubo sibericus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Siberische oehoe Uilenpark de Paay 2009 Siberische oehoe Uilenpark de Paay 2009
De Siberische Oehoe is een ondersoort van de gewone Europese Oehoe.

Hij bezit voornamelijk dezelfde kenmerken en eigenschappen als de Europese Oehoe, maar heeft als meest in het oog springend onderscheidend element een veel lichter verenkleed en soms ook lichtere ogen.

Deze verschillen zijn aanpassingen aan de leefomstandigheden van de Siberische Oehoe. Hij leeft namelijk in een kouder klimaat met veel sneeuwval.

Een lichtere kleur maakt hem beter gecamoufleerd, hetgeen van voordeel is bij het
jagen op prooi.

De nesten worden op rotsachtige plekken gemaakt en er worden twee tot vier eieren in het voorjaar gelegd.
Het vrouwtjes uil broed de eieren in
33 dagen uit terwijl het mannetje voor het voedsel zorgd todat de eieren
uigebroed zijn.
 

het hoge noorden van Siberië

2-4 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

bergbossen,
semi-woestijn en rotsachtige hellingen

24 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

kleine tot middelgrote zoogdieren en vogels

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

♂ 60-66 cm.
spanwijdte
155-170 cm.
1620-3200 gram
♀ 65-70 cm.
spanwijdte
165-190 cm.
2280-4500 gram