banner
   
Home Barraband parkiet - Polytelis swainsonii Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Barrabandparkiet Avifauna 2009 Barrabandparkiet Avifauna 2009

Barraband parkieten nestelen in diepe holten of holle ledematen in grote bomen langs waterlopen.

Het nest wordt fel verdedigd.

Ruim vier tot vijf weken na het uitkomen vliegen de jongen uit.

Ze worden dan nog een poosje door de ouders begeleid en gevoerd.

De jongen lijken sterk op het vrouwtje , maar na een jaar verschijnen de eerste typerende kleuren bij de mannetjes.

Barrabandparkiet Avifauna 2009 Barrabandparkiet Avifauna 2009
   
 

Australië

3-5 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

binnenland bossen en bossen, weilanden

21 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

zaden, vruchten, bessen, nectar, bloemen en insecten.

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

40-41 cm.