banner
   
Home Grote alexanderparkiet - Psittucula eupatria Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Grote alexanderparkiet Avifauna 2009 Grote alexanderparkiet Avifauna 2009
Om zijn nek zit een zwarte band.
Bij het vrouwtje is zowel het zwart op de hals als het roze op de nek afwezig.
Bij het ochtendgloren verlaten ze de boom waarin ze tijdens de nacht beschutting hebben gevonden en gaan ze al kwebbelend op zoek naar voedsel.
Grote alexanderparkiet Avifauna 2009

Na een broedduur van ca. 28 dagen worden de kale jongen geboren.

Op een leeftijd van 7 weken vliegen ze uit waarna ze nog 2 tot 3 weken door de ouders worden (bij)gevoerd.

Grote groepen alexanderparkieten richten soms grote schade aan in de graanvelden en boomgaarden.

Bij veel van deze parkieten bestaat het dieet voor driekwart uit door de mens geteelte gewassen.

   
 

Zuidoosten
van Azië

2-4 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

loofbossen

28 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

vruchten en zaden

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

56-62 cm.
incl staart
van 35 cm.