banner
   
Home Nanday parkiet - Nandayus nenday Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Nanday parkiet Avifauna 2010

Nanday parkiet Avifauna 2010
Ze zijn de schrik van de Argentijnse boeren.

Ieder jaar strijken ze met duizenden vogels neer op de maïs- en gierstvelden en doen zich te goed aan de oogst.

De nanday-parkiet staat in Argentinië
dan ook officieel geregistreerd als "ongedierte".

De nanday-parkieten zijn zeer sociale vogels en trekken in grote groepen rond.
Nanday parkiet Avifauna 2010

De pop broedt alleen, een taak waarmee ze meestal vanaf het tweede ei begint.
Na het uitvliegen worden de jongen nog wekenlang door de ouders gevoerd.

 

Zuid-Amerika

3-6 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

pampa's

23-24 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

zaden, vruchten, palmnoten, bessen, bloemen en bloemknoppen

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

30 cm.