banner
   
Home Pennant rosella - Platycercus elegans Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Pennant rosella NOP 2007 Pennant rosella NOP 2007
Pennant rosella's zijn van nature erg vechtlustig, vooral tegenover soortgenoten.
Pennant rosella NOP 2007

Ze zijn talrijk en leven ook in stadsparken en tuinen.
Zo talrijk dat hun schoonheid door de Austaliërs maar amper meer wordt gezien.

Ze leven hoofdzakelijk in bomen. Toch is inmiddels gebleken dat de Pennant Rosella zich minder goed weet aan te passen wanneer bossen worden gekapt.

De jongen van dit ras zijn in het nest olijfgroen van kleur.

Men veronderstelt dat de groene kleur als camouflage dient en de jongen beschermt tegen roofdieren.

Opvallend is verder dat de jongen groepjes vormen als ze uitvliegen.

Ook dit zou een beschermingsmechanisme zijn tegen natuurlijke vijanden.

 

Zuid- en
Oost-Australië

4-5 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

bergwouden en heuvelachtige weilanden

21 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

zaden van grassen en wilde planten

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

32 cm.