banner
   
Home Sperweruil - Surnia ulala Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Sperweruil Blijdorp 2010 Sperweruil Blijdorp 2010

Sperweruilen zijn dagactieve uilen, wat te zien is aan hun ogen: die zijn geel, in plaats van roodbruin of zwart. Hij jaagt bij dag en bezit een snelle vlucht als van een sperwer, maar met scherpe vleugels zoals van een torenvalk

Het gehoor van de sperweruil is buitengewoon goed.

Sperweruil Blijdorp 2010 Sperweruil Blijdorp 2010

Zijn nest bouwt hij in holle bomen, of hij gebruikt een verlaten nest van een andere grote vogel. Het broeden duurt ongeveer 27 dagen en wordt alleen door het vrouwtje gedaan.

Het mannetje brengt intussen eten, en als het vrouwtje weg is dan bedekt hij de eieren
met zijn vleugels.

 

Noord-Europa, Noord-Azie en Noord-Amerika

max. 7 eieren
die met een tussenpoos van
2 dagen worden gelegd

   
Leefomgeving Broedtijd
   

bosgebied met grote open plaatsen

27 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

kleinere knaagdieren en kleine vogels

25 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

38 cm.
370 gram

De vlucht is laag boven de grond.