banner
   
Home Braziliaanse dwerguil - Glaucidium brasilianum Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Braziliaanse dwerguil Uilenpark de Paay 2009

De Braziliaanse dwerguil is een uil die overdag jaagt.

De ogen van de uil hebben een perfectie die in het dierenrijk ongeëvenaard is.

Men schat dat het gezichtsvermogen van de uil 100 keer beter is dan dat van de mens.

Ondanks zijn kleine voorkomen jaagt deze uil op muizen, kleine reptielen en insecten. Deze uil leeft in open boslanden en jaagt zowel 's nacht als overdag.
De dwerguil legt 3 tot 5 eieren.

Mannetjes en vrouwtjes erg lijken op elkaar, maar de vrouwtjes zijn iets groter en is iets roodachtiger van kleur.

Het hoofdvoedsel van deze uil bestaat uit vogeltjes.

Het voedsel wordt snel in de maag
verteerd en de botten, haren en veren worden 1 tot 2 keer per dag als braakballen uitgescheiden.

Braziliaanse dwerguil Uilenpark de Paay 2009
   
 

Zuid-Amerika

3-5 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

beboste gebieden met open plekken

27-30 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

voornamelijk vogeltjes

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

10-15 cm.
60 gram