banner
   
Home Oeraluil - Strix uralensis Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Oeraluil Uilenpark de Paay 2009 Oeraluil Uilenpark de Paay 2009

Het vrouwtje broedt alleen, vanaf het eerste ei.

Zij wordt door het mannetje verzorgd en begint pas zelf met jagen als de jongen op het punt van uitvliegen staan.

Maar dikwijls verlaten de jongen al eerder het nest en zitten dan in de nabijheid op de takken.

Niet zelden tuimelen ze naar beneden en zijn dan in gevaar.

Met een week of zes zijn de jongen vliegvlug, maar worden nog enige tijd
door de ouders gevoerd.
De paren blijven altijd bij elkaar, zijn trouw aan hun territorium en verlaten het ook
's winters meestal niet
 

Noord-Scandinavië, Noord-Rusland en Siberië tot Sachalin en Japan, Karpaten, oostelijk Albanië en het oostelijk Alpengebied

2-4 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

naald- en loofbossen

28 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

kleine zoogdieren, vogels, insecten en amfibieën

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

60 cm.
700-900 gram