banner
   
Home Peruaanse pygmee uil - Glaucidium peruanum Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Peruaanse pygmee-uil NOP 2007 Peruaanse pygmee-uil NOP 2007
De pygmee uil nestelt in oude spechtenholen in de nabijheid van open grasland.
De uil jaagt tegen zonsondergang en tegen zonsopgang, maar is ook overdag actief,
wat te zien is aan de kleur van de ogen. Hoe donkerder de ogen, hoe later uilen jagen.

Pygmee uilen zijn erg territoriaal en
blijven vaak jaren in hetzelfde gebied.

In het najaar vormen zich paartjes
voor het leven.

Het vrouwtje broedt de eieren terwijl het mannetje haar voedsel brengt. De jongen worden ook door het mannetje van voedsel voorzien, het vrouwtje pakt het aan en verdeelt het.
Na ± 30 dagen verlaten de jongen het nest.

 

West-Equator
tot
West-Peru

3-8 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

droog struikgewas

28-29 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

muizen, sprinkhanen, vogels en kleine zoogdieren

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden