banner
   
Home Zwarte wouw - Milvus migrans Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
x Wouw Dierenrijk 2007
In Nederland een vrij algemene zomergast met een voorkeur voor de nabijheid van meren, plassen, rivieren, natte gebieden, zeehavens en vliegvelden.
Wouw Dierenrijk 2007
Een wouw houdt de vleugels in zweefvlucht horizontaal, niet in V zoals de meeste andere vogels. De zwarte wouw heeft een lange staart met een kenmerkend gevorkt uiteinde.
Het verenkleed is kastanjebruin tot zwartbruin van kleur. Deze vogel is van de verwante rode wouw te onderscheiden doordat de zwarte wouw donkerder is en als silhouet door de ondieper gevorkte staart en de kleinere omvang.
 

Europa, Afrika, Australië en India

1-3 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

waterrijk gebied

30 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

vogels, reptielen, muizen, amfibieën en kleine knaagdieren,
eten ook aas

24-26 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

48-58 cm
♂ 750 gram
♀ 1 kg.
spanwijdte
130-155 cm