banner
   
Home Stellers zeearend - Haliaeetus pelagicus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Steller zeearend Avifauna 2009 Steller zeearend Avifauna 2009
De arend bouwt een nest in hoge sterke bomen of op een rots.
Steller zeearend Avifauna 2009
Ze voeden de jongen voornamelijk zalm. De adelaar cirkelt om het water en duikt dan in de hoop vis te vangen. De krachtige snavel is aangepast aan dit leven.  
Steller zeearend Avifauna 2009

Met hun klauwen grijpen en doden ze hun prooi.

Hij grijpt zijn voedsel op zee of uit zoet water, zeevis, zalmen, karpers, zeevogels, maar vooral kadavers! Als een vis te sterk is, sleept die weleens de arend een eindje de diepte in. Maar normaal neemt de arend zijn prooi mee naar het land.

Met zijn enorme klauwen houdt hij de prooi vast terwijl hij er met zijn snavel stukken aftrekt.  

 

Noord- Oost-Azie,
China en Japan

1-3 eieren
meestal overleeft slechts 1 jong

   
Leefomgeving Broedtijd
   

klippen langs kustgebieden

39-45 dagen

   
Voedsel  
   

vis voornamelijk zalm en kerkassen

Roofvogels hebben hele gevaarlijke wapens, een korte haakvormige snavel en scherpe klauwen.

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

85-105 cm.
Spanwijdte
195-230 m.
♂ 6 kg.
♀ 9 kg.

hun volledig volwassen veren-kleed krijgen ze pas na 8 tot 10 jaar